INFORMACIÓN IMPORTANTE

La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica


Este blog está dedicado principalmente a la Fibromialgia, Síndrome de Fatiga Crónica, Sensibilidad Química Múltiple, enfermedades autoinmunes, reumáticas, dolor crónico y otras. También información sobre medicinas integrativas y alimentación saludable. "Siempre a nivel informativo".

30 jul 2016

Per primera vegada un tractament amb radiocirurgia no invasiva, denominada “Frameless”.


Generalitat de Catalunya

Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’ICO l’Hospitalet

El 14 de juliol, el Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’ICO l’Hospitalet va dur a terme per primera vegada un tractament amb radiocirurgia no invasiva, denominada “Frameless”.

En els tractaments de radiocirurgia convencional que s’han fet fins ara cal col·locar un marc al crani del pacient. Aquest marc, una corona que va cargolada al crani, és molest ja que és un tractament invasiu que s’ha de dur tot el dia.




Amb el nou sistema s’immobilitza el cap del pacient amb una màscara termoplàstica més sofisticada que evita les molesties locals i la incomoditat. Està previst aplicar-lo en pacients amb metàstasis cerebrals i tumors benignes cerebrals com meningiomes, neurinomes i adenomes hipofisaris. Més endavant també es farà servir per a l’abordatge de malformacions arterio-venoses


http://ico.gencat.cat/ca/detall/noticia/160730-Frameless


No hay comentarios: