INFORMACIÓN IMPORTANTE

La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica


Este blog está dedicado principalmente a la Fibromialgia, Síndrome de Fatiga Crónica, Sensibilidad Química Múltiple, enfermedades autoinmunes, reumáticas, dolor crónico y otras. También información sobre medicinas integrativas y alimentación saludable. "Siempre a nivel informativo".

25 nov 2009

Dificultats legals per aconseguir la incapacitat permanent

Actualitzat el 24.11.2009 a les 14:52
Júlia Marco

La Pilar Borque té fibromiàlgia i una estranya malaltia que la fa intolerant a qualsevol producte químic. La complicada detecció d'aquesta patologia està dificultant els camins legals que la pacient necessita per demanar la incapacitat permanent absoluta.

Un acte tan quotidià com caminar pel carrer a la Pilar se li fa una muntanya. Ella té fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i sensibilitat química múltiple, una malaltia que li provoca reaccions
a qualsevol producte químic. Això l'obliga a viure amb mascareta
.

PILAR BORQUE, malalta de sensibilitat química múltiple
"Jo visc tancada a casa. Cada vegada que surto és un risc per mi, de contaminació, per a la meva salut. A part d'haver perdut la feina i no em reconeixen l'enfermetat... A casa meva he hagut de prendre unes mesures per poder viure de manera digna i això ha perjudicat la meva família i, econòmicament, tenim uns gastos molt cars, no puc menjar ni medicar-me, banyar-me amb cap sabó."

Els metges van diagnosticar-li sensibilitat química fa dos anys. Després d'estar un any de baixa laboral va tornar a la feina però als 15 dies va recaure. Ara, està a l'atur i lluita per aconseguir la incapacitat permanent absoluta.

MARIA TERESA SOL, advocada
"Les seves patologies la impossibiliten per fer qualsevol tipus de feina però són malalties de diagnòstic clínic. No hi ha cap prova mèdica que sigui concloent amb aquestes malalties. Això vol dir que el que explica el malalt és el que es diagnostica."

Aquest diagnòstic fa pensar a molts jutges i metges que pot existir un component psicològic. Per aquest motiu la Seguretat Social no reconeix aquestes malalties i li ha denegat la incapacitat. Ara, la Pilar i la seva advocada l'han demanada per via judicial i estan pendents de la resolució.


PODÉIS TRADUCIR AL CASTELLANO LA ENTREVISTA AQUÍ



No hay comentarios: