INFORMACIÓN IMPORTANTE

La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica


Este blog está dedicado principalmente a la Fibromialgia, Síndrome de Fatiga Crónica, Sensibilidad Química Múltiple, enfermedades autoinmunes, reumáticas, dolor crónico y otras. También información sobre medicinas integrativas y alimentación saludable. "Siempre a nivel informativo".

11 dic. 2009

La Unitat de Fibromiàlgia del Santa Maria de Lleida atén més de 300 persones en sis mesos

Els metges especialistes han començat a detectar casos de noies d'entre 10 i 15 anys amb aquesta malaltia, que podria tenir components genètics 

| Lleida
La Unitat de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de l'hospital Santa Maria de Lleida, que va començar a funcionar a principis de juny, ja ha atès més de tres-centes persones. Els pacients que són derivats a aquesta unitat reben un tractament específic, que combina presa de medicaments amb teràpies físiques i també psicològiques. Segons el coordinador de la unitat, el reumatòleg Lluís Rosselló, és un equip multidisciplinar que treballa per poder afrontar una malaltia encara en estudi d'una manera més completa. La fibromiàlgia no es pot curar, però sí reduir-ne els símptomes. Es tracta de dolor en qualsevol part del cos, per petita que sigui la pressió que s'hi faci. De moment, aquesta unitat al Santa Maria de Lleida atén pacients un dia a la setmana. A partir de gener obrirà dos dies i, a més, es traslladarà al Pirineu almenys un cop al mes.

Lluís Rosselló, en una entrevista aquest dimecres al Magazín de Segre Ràdio, també ha destacat que en els pocs més de sis mesos que funciona la unitat, ja han vist casos de fibromiàlgia en nenes de 10 a 15 anys. Se sospita que hi ha causes genètiques en l'origen d'aquesta malaltia.

Podeu escoltar l'entrevista sencera al doctor Rosselló a l'apartat El Magazín de la web www.segreradio.com.


 

No hay comentarios: