INFORMACIÓN IMPORTANTE

La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica


Este blog está dedicado principalmente a la Fibromialgia, Síndrome de Fatiga Crónica, Sensibilidad Química Múltiple, enfermedades autoinmunes, reumáticas, dolor crónico y otras. También información sobre medicinas integrativas y alimentación saludable. "Siempre a nivel informativo".

15 oct 2016

L’Hospital de la Vall d’Hebron posa en marxa un tractament pioner pel dèficit d'atenció

Catalunya Diari

La prova combinarà tècniques de realitat virtual amb la metodologia «mindfulness» de control de les emocions





per Redacció14/10/2016
L'Hospital de la Vall d'Hebron i el seu servei de Psiquiatria han posat en funcionament una nova prova pilot per tractar el Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) mitjançant tècniques de realitat virtual. Aquesta prova té l'objectiu d'aconseguir els mateixos resultats que s'obtenen amb el tractament farmacològic per tal de substituir-lo. El projecte combinarà les noves tecnologies de realitat virtual amb la tècnica del «mindfulness», que pretén centrar l'atenció de pacient en les seves pròpies emocions i sentiments.
Al primer assaig hi participaran 90 persones adultes diagnosticades amb el TDAH, un trastorn del neurodesenvolupament que sovint comporta hiperactivitat, falta de control dels impulsos, falta d'atenció i inestabilitat emocional. Aquesta patologia mental és la més diagnosticada a Catalunya entre els nens i adolescents i més de la meitat dels pacients la pateix també a l'edat adulta. El TDAH causa habitualment un baix rendiment acadèmic en molts dels nens que la pateixen a causa de la seva falta d'atenció i la dificultat per concentrar-se en una sola tasca.
La prova pilot consistirà en sis sessions de realitat virtual de cinc minuts de durada on s'utilitzaran entorns hiperrealistes per afavorir la concentració de pacient i millorar les seves relacions interpersonals. Segons el cap del Servei de Psicologia de l'hospital, aquest tipus de proves ja s'han realitzat amb èxit a altres pacients i el seu ús en aquesta nova prova vol convertir el Campus de la Vall d'Hebron en un centre de referència en el tractament de la psiquiatria mitjançant les noves tecnologies.
En aquest projecte hi col·laboren també l'empresa Psious, dintre del Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari, i l'institut Karolinska de Suècia, i el passat mes de setembre va guanyar el premi Mobile World Capital Barcelona a la innovació durant les VI Jornades R+D+I Tic Salut i Social que es van celebrar a Vic.

http://catalunyadiari.mon.cat/noticia/7037/lhospital-de-la-vall-dhebron-posa-en-marxa-un-tractament-pioner-pel-deficit-datencio

No hay comentarios: