INFORMACIÓN IMPORTANTE

La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica


Este blog está dedicado principalmente a la Fibromialgia, Síndrome de Fatiga Crónica, Sensibilidad Química Múltiple, enfermedades autoinmunes, reumáticas, dolor crónico y otras. También información sobre medicinas integrativas y alimentación saludable. "Siempre a nivel informativo".

5 may 2008

La Conselleria de Salut no ens escolta


La Iniciativa Legislativa Popular per a l'atenció de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica presenta una petició d'empara dirigida al President del Parlament


Jordi Calm padrino del foro FIBRODIARIO 30/04/2008

Ja fa molt temps que els afectats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica lluiten per aconseguir una llei que els garanteixi una atenció mèdica especialitzada, els reconegui la incapacitat laboral per la via administrativa i els possibiliti, en definitiva, tenir la millor qualitat de vida possible. Davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb el Departament de Salut, que no ha tingut en compte les nombroses al·legacions que es van presentar a la seva proposta de model assistencial per a aquestes malalties, va néixer la Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Ara, la Comissió Promotora de la ILP, ha presentat al registre del Parlament de Catalunya una petició d'empara dirigida al President del Parlament.

Això és com aquell conte que explicaven l'altre dia a la ràdio... el de la història de dues germanes que es barallen per una taronja. Resulta que després de fortes discussions, decideixen "negociar" i arriben a l'acord de partir per la meitat la fruita i quedar-se cadascuna amb una part. Llavors, una vegada aconseguida la seva meitat, cada germana es retira a un racó. Una d'elles buida la polpa de la taronja i la hi menja, rebutjant la pell a les escombraries. L'altra, en canvi, opta per conservar la pell i rebutja la polpa a les escombraries; aquesta volia la pell per a fer un pastís.

Les dues germanes creuen que han arribat a un bon acord, però pot ser que no sigui ni el millor acord possible ni el més intel·ligent. Oi?

És el què està passant amb el cas de la Iniciativa Legislativa Popular. Una de les parts ni tan sols està disposada a partir la taronja en dues meitats. Senzillament des de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, sembla que han decidit que la taronja és seva.

Tenen molta feina a fer. Primer, entendre que la seva solució no és la que pot ajudar als malalts. Després, procurar buscar un acord intel·ligent.

Ara com ara, l'única cosa que han fet és presentar una proposta de resolució que no resol els problemes dels malalts. I sembla que aquesta proposta, o una molt semblant, és la que volen imposar.

Després de complir amb tots els requisits legals i el suport de més de 100.000 ciutadans i institucions de la societat civil catalana, una resolució imposada pels grups parlamentaris del govern d'entesa amenaça el contingut de la Iniciativa Legislativa.

Si estic equivocat en aquesta percepció, demano per favor, que algú em corregeixi i s'expliqui.


"Dono ple suport a la campanya de la Comissió Promotora de la ILP per a l'Atenció de la FM i la SFC a Catalunya. Serà un exemple de Catalunya en la solidaritat humana per aquesta nova situació d'una malaltia poc atesa oficialment".
Pere Casaldàliga


Carta oberta als diputats i diputades del Parlament
de Catalunya

( continuar llegint ... )



Podéis realizar la traducción del texto al castellano en la web:
http://traductor.gencat.net/jsp/go2text.jsp?locale=es

También podéis utilizar el traductor de páginas web que está en la columna de la derecha de mi blog.

No hay comentarios: